קציצות עדשים ירוקות

מרכיבים:

מתכון לכ 20 קציצות בערך

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים ל 6 שעות לפחות.img_9177

2 ענפי סלרי כולל עלים.

1 בצל בינוני

מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מסננים את העדשים היטב מהמים.

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק וקיצפי (אם התערובת פירורית המשיכו לטחון תוך הוספת כמות קטנטנה של מים)

שימו לב-התערובת צריכה להיות מעט מלוחה מידי אז טעמו והוסיפו  מלח במידת הצורך.

למחבת נון סטיק יוצקים כ1 ס"מ שמן (אנחנו משתמשים בחמניות)

יוצרים בידיים רטובות קציצות פחוסות בקוטר 3-4 ס"מ

מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.

מוצאים לתבנית מרופדת בנייר סופג.

כדאי להגיש מיד אחרי ההכנה ,בדומה לפלאפל הקציצות מתיבשות ככל שעובר הזמן.

בתיאבון!

 

 

 

תגובות

תגובות

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.